A kreatív góc // bemutatkozás

Lévai András 1981. július 8-án született Budapesten. Középiskolai tanulmányait a Kempelen Farkas Kísérleti Gimnáziumban végezte, ahol 2000-ben tette érettségi vizsgáját. Első diplomáját a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján szerezte vállalkozások menedzselése szakirányon 2004-ben. Ezt követően második diplomáját, a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen szerezte meg információmenedzsment főszakirányon. 2007 óta az M-RTL Zrt. munkatársa. 
Tudományos tevékenységét 2011-ben, doktori képzés formájában kezdte el a Széchenyi István Egyetem Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskolájában, először menedzsment majd 2014-től regionális és gazdaságtudomány területeken. Kutatási területe kezdetben a tudásmenedzsment és a közösségi hálózatok voltak, mely az évek során átalakult, a tudás egy speciálisabb változatát az ösztönző, inspiráló tudást, vagyis a kreativitást kezdte el vizsgálni és a modern technológia pedig a közösségi hálózatok helyett a módszertanban jelenik meg, mint adat-, web- és szövegbányászat. 
2014-ben ösztöndíjat nyert, mely során az Amszterdami Egyetem vendégkutatója volt a Jobknowledge projektben. Álláshirdetések gyűjtése történt webbányászat segítségével, majd az elkészült adatbázisból adatbányászat segítségével próbáltak tudást szerezni az állásokról és betöltésükhöz szükséges képességekről, ezen adatgyűjtések és módszertan képezte “A kreatív góc” című disszertáció alapját.